IMPLANTOLOGIE DENTARA

Informatii generale

Inserarea implantului dentar este o interventie chirurgicala frecventa intr-o clinica stomatologica prin care se introduce o radacina noua sub forma unei piese de titan in osul alveolar.In functie de situatia clinica a fiecarui pacient si de sistemul implantar folosit, exista posibilitatea protezarii imediate asfel incat pacientul va putea beneficia de dinti imediat.Inserarea implantului dentar se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, printr-o interventie chirurgicala simpla. Dupa un timp, necesar integrarii in os, pe implant se ataseaza o alta piesa numita bont protetic, deasupra caruia medicul poate plasa coroana ceramica, puntea sau proteza dentara ce va inlocui dintele sau dintii lipsa.Implantologia dentara este solutia ideala pentru inlocuirea dintilor lipsa, indiferent de motivul pierderii acestora. Un implant dentar are o durata de la 10-15 ani pana la o viata intreaga in functie de starea generala de sanatate a pacientului si a modului de ingrijire a acestuia.


Cine poate beneficia de un implant?

In general, orice persoana careia ii lipseste unul sau mai multi dinti poate apela la implant dentar. Principalele limite sunt date de cantitatea si calitatea osului , pozitia sinusului maxilar sau a unor vase si nervi, gena deficitara sau din cauze legate de starea generala a organismului (pacientul este inca in crestere sau sufera de boli ca diabetul, anumite afectiuni ale sangelui, ale tesutului osos etc). De aceea, inaintea de plasarea implanturilor se va face un set de radiografii dentare speciale si analize de sange.


Avantajele implantului dentar:

Aspectul fizionomic placut Senzatia de dinti naturali Masticatia comparabila cu a dintilor naturali Stimularea osoasa e de 95% Lucrari protetice fixe Nu iti ranesti gingiile in timpul masticatiei Lucrarile protetice pe implante sunt placute la purtat si usor de igienizat