CHIRURGIE DENTARA

Informatii generale

Chirurgia orala este o ramura a chirurgiei care se ocupă cu tratarea patologiei infecțioase, abceselor, chisturilor sau formatiunilor tumorale, extractia dintelui de minte, reconstrucția maxilarului atrofiat de parodontite, pierderea dintilor, etc.


Interventiile chirurgicale au ridicat probleme mari stomatologiei datorita durerilor din timpul si dupa realizarea unei interventii. Astazi prin studierea si asocierea unor anestezici a rezultat o noua generatie de anestezice in stare sa reduca durerea la zero. Mai mult chiar, au o mare toleranta si nu produc dureri complementare. In completare, acele folosite sunt de o grosime foarte mica, pentru a minimaliza procedeul de anestezie. Extractia dentara este o masura extrema, care se realizeaza doar in momentul in care doctorii ajung la concluzia ca dintele nu mai poate fi salvat. In luarea acestei decizii ei sunt ajutati de un serviciu radiologic complex (radiografii partiale, radiografii panoramice).


Serviciul de chirurgie dentara in sala de operatie a fost conceput in special pentru persoanele care au dificultati in a parcurge acest tip de proceduri medicale intr­o stare constienta.